تجارت الکترونیک ( مزایا و معایب )
مقدمه
در این مقاله تلاش می کنیم تا راه کار های بهینه (best practices) را برای ورود به حوزه دیجیتال براساس صنف کسب و کار شما ارایه کنیم. وب سایت های فروش انلاین شبکه های اجتماعی اینستاگرام ، تلگرام ، فیس بوک ، گوگل پلاس ، خبر نامه های الکترونیکی ، مجله های اینترنتی و حتی فروش از طریق تلفن و فکس به عنوان ابزارهای تجارت الکترونیک شناخته می شوند.
تاریخچه
تجارت الکترونیک، برای نخستین بار در اواخر دههی ۱۹۶۰ و از طریق یک مبادلهی الکترونیکی دادهها بر روی شبکههای ارزش افزوده معرفی شد و با افزایش دسترسی به اینترنت و پیدایش فروشندگان آنلاین محبوب در دههی ۱۹۹۰ و اوایل دههی ۲۰۰۰میلادی ، رشد کرد.
دستهبندیهای تجارت الکترونیک
1- Business 2 Business
(تجارت به تجارت) : شامل شرکتهایی است که با یکدیگر تجارت انجام میدهند. برای مثال، تولیدکنندگانی که محصول خود را به توزیعکنندگان میفروشند و عمدهفروشانی که محصولاتی را به خردهفروشان میفروشند.
2- Business 2 Consumer (تجارت به مصرفکننده) : شامل تجارتهایی است که از طریق فروشگاههای اینترنتی و بدون نیاز به هر گونه تعامل با انسان، کالاهایی را به عموم مردم میفروشند. سایت فروشگاهی دیجیکالا نمونه از این تجارت است.
3- Consumer 2 Business
(مصرفکننده به تجارت): در این نوع تجارت ، مصرفکنندگان پروژهای با بودجهای مشخصشده را به صورت آنلاین ارسال میکنند و شرکتها برای انجام آن پروژه، پیشنهاد قیمت میدهند. سپس مصرفکننده پیشنهادهای قیمت را بررسی میکند و شرکت مورد نظر خود را انتخاب میکند.
4- Consumer 2 Consumer (مصرفکننده به مصرفکننده) : این نوع تجارت، در تبلیغات دستهبندیشدهی آنلاین، انجمنها یا بازارهایی انجام میشود که در آن افراد میتوانند با یکدیگر، کالا خرید و فروش کنند. سایت های شیپور و دیوار نمونه های از این تجارت هستند.
چرا تجارت الکترونیک ؟
- ابزارهای الکترونیک بسته اینترنت به سرعت در حال گسترش هستند.
- در تجارت الکترونیک محل خرید منزل مشتری است.
- بیشتر خریداران معتقدند قیمت مناسب تری را روی اینترنت پیدا کنند و قابلیت مقایسه انها بالاتر است.
- در خرید آنلاینی فروشگاه شما 24 ساعته 365 روز باز است.
در فروش آنلاین شما به عنوان صاحب فروشگاه می توانید آمار دقیقی از اطلاعات خریداران
(سن،جنس،جغرافیای سکونت و.....) بدست بیاورید.
- دسترسی سریع به مشتریان برای پیشنهاد محصولات و خدمات با هزینه بسیار نازل امکان پذیر است.
(ارسال email ، sms و ....)
مزایای تجارت الکترونیک برای مشتریان
راحتی و سهولت ، کاهش هزینه های رفت و آمد ، صرفه جویی در زمان ، وجود طیف وسیعی از گزینههای مختلف و متنوع ، سهولت در مقایسه ، سهولت در یافتن بررسیها و نظرات ، کوپنها و تخفیفها از مهمترین مزایا برای مشتریان محسوب می شود.
معایب تجارت الکترونیک برای مشتریان
حریم خصوصی و امنیت ، کیفیت مطلوب کالا ، اصل بودن کالا ، تاخیر زیاد در دریافت کالا ، دسترسی به اینترنت را می توان جز معایب نام برد.
دلایل فوق به عنوان برخی از مهمترین عواملی است که شما باید به تجارت الکترونیک در کسب و
کار خود فکر کنید.
برای شروع کسب و کار خود از طریق تجارت الکترونیک با شرکت طراحی سایت راویان نسل نو تماس بگیرید.